Ulazna vrata – kako su nekada izgledala i šta su simbolizovala?

  • ulazna vrata
  • ulazna vrata

Ulazna vrata su se, vekovima iza nas, izrađivala od drveta. Što je sasvim razumljivo, jer je nekada kontinentalni deo Evrope bio prekriven šumama. Od svih vrsta drveta, hrast je bio najčešće biran za izradu ulaznih vrata.

Ulazna vrata: Kako se živelo u eri bez sigurnosnih vrata?

Nekada su ulazna vrata u domaćinstvo bila ogledalo statusa i imovinske moći domaćina. Za bogate, bila su karakteristična visoka i masivna vrata, izrađena od punog drveta i premazana posebnom mešavinom smola, koja je štitila drvo od štetočina.

Raskošni ornamenti su ulepšavali ulaz u imućno domaćinstvo, nasuprot onih grubo sečenih dasaka od sirovog drveta pričvršćenih metalnim šarkama, koje su bile karakteristične za ona, ne tako imućna domaćinstva.

A kako se živi danas?

Današnje tržište nudi veliki izbor sigurnosnih ulaznih vrata, počev od onih metalnih modela, preko modela čija je čelična oplata obložena medijapanom, do onih koji plene na prvi pogled kako svojim luksuznim izgledom, tako i zadovoljavanjem najviših sigurnosnih standarda.

Pri kupovini sigurnosnih ulaznih vrata, imperativ je njihov kvalitet i mogućnost da odgovore na dugi niz godina svakodnevnog korišćenja. Ono što garantuje dobar kvalitet, jeste čvrstina i mehanizam koji štite od provala i neželjenih ulaza. Ne treba zanemariti ni činjenicu da sigurnosna ulazna vrata moraju posedovati izolaciona svojstva,  i da treba dom da štite od buke i gubitka toplote.

Šta je ono što nudimo  kupcima?

U ponudi imamo modele u više dimenzija, počev od dimenzija 90*202, preko modela 95*205, do onih modela sa širim krilom, 100*205cm.

Kako sa metalnom oblogom, nudimo i modele čija je oplata obložena medijapanom i koji, sasvim sigurno, zadovoljava ukus i najprobirljivijih mušterija.

Ojačanje metalnim šipkama, zaključavanje u, najmanje, 12 tačaka i kodirana brava sa kompletom od 6 kodiranih ključeva samo su neke od karakteristika koje osiguravaju bezbednost i mir domova naših kupaca.

Ono što je kupcima vrlo korisno da znaju, jeste da su cene sigurnosnih ulaznih vrata na sniženju, te se na redovne cene, odobrava popust i do 20%.

Kompletan asortiman, karakteristike i cene ulaznih sigurnosnih vrata možete pogledati OVDE.

Posted on by JassTeam in Blog