Ulazna vrata – kako su izgledala nekada i šta su simbolizovala?

U stolećima iza nas, drvo je zauzimalo prvo mesto, kada je u pitanju materijal od koga su izrađivana ulazna vrata. Sasvim razumljivo, jer je nekada kontinentalni deo Evrope bio prekriven šumama. Od svih vrsta, hrast je bio najčešće biran za tu upotrebu.

Kako se živelo u eri bez sigurnosnih ulaznih vrata?

Izgledi nekadašnjih ulaznih kapija u domaćinstvo, bili su  ogledalo statusa i imovinske moći domaćina. Za bogate, bila su karakteristična visoka i masivna vrata, izrađena od punog drveta i premazana posebnom mešavinom smola, koja je štitila drvo od štetočina. Raskošni ornamenti su ulepšavali ulaz u imućno domaćinstvo, nasuprot onih grubo sečenih dasaka od sirovog drveta pričvršćenih metalnim šarkama, koje su bile karakteristične za ona, ne tako imućna domaćinstva.

 A kako se živi danas?

Današnje tržište nudi veliki izbor sigurnosnih ulaznih vrata, počev od onih metalnih modela, preko modela čija je čelična oplata obložena medijapanom, do onih koji plene na prvi pogled kako svojim luksuznim izgledom, tako i zadovoljavanjem najviših sigurnosnih standarda.

Pri kupovini sigurnosnih ulaznih vrata, imperativ je njihov kvalitet i mogućnost da odgovore na dugi niz godina svakodnevnog korišćenja. Ono što garantuje dobar kvalitet, jeste čvrstina i mehanizam koji štite od provala i neželjenih ulaza. Ne treba zanemariti ni činjenicu da sigurnosna ulazna vrata moraju posedovati izolaciona svojstva,  i da treba dom da štite od buke i gubitka toplote.

Šta je ono što mi nudimo našim kupcima?

U ponudi imamo modele u više dimenzija, počev od dimenzija 90*202, preko modela 95*205, do onih modela sa širim krilom, 100*205cm. Kako sa metalnom oblogom, nudimo i modele čija je oplata obložena medijapanom i koji, sasvim sigurno, zadovoljava ukus i najprobirljivijih mušterija. Ojačanje metalnim šipkama, zaključavanje u, najmanje, 12 tačaka i kodirana brava sa kompletom od 6 kodiranih ključeva samo su neke od karakteristika koje osiguravaju bezbednost i mir domova naših kupaca.

Ono što je kupcima vrlo korisno da znaju, jeste da su cene sigurnosnih ulaznih vrata na sniženju, te se na redovne cene, odobrava popust i do 20%.

Kompletan asortiman, karakteristike i cene ulaznih sigurnosnih vrata možete pogledati OVDE.