Garažna vrata: kako odabrati pravi model

Garažna vrata su investicija za koju novac izdvajamo jednom u životu. Tom prilikom je potrebno voditi računa da garažna vrata budu kvalitetna kako bi nas dugo služila i ne bi se kvarila. Svaka stavka, od odabira materijala, sistema podizanja i bezbednosti, daljinskog upravljanja i ostalih detalja,  utiče na konačnu cenu garažnih vrata.

Danas su u upotrebi garažna vrata koja se na najrazličitije načine otvaraju, između ostalog i vrata na daljinsko upravljanje koja su postala izuzetno popularna, jer su praktična, posebno kada nam vremenske prilike ne idu na ruku, usled snega, jake kiše ili vrućine, i kada direktno iz kola želimo da uđemo u kuću.

Osnovna podela garažnih vrata je na ona koja otvaramo ručno i ona koja se pokreću uz pomoć električnog motora. Ostali tipovi garažnih vrata zavise od načina otvaranja i prostora u koji se postavljaju, pa tako imamo:

1. Podizna ili kip vrata

Podizna vrata se otvaraju vertikalnim pomeranjem panela koji naleže na unutrašnju stranu tavanice garaže. Ova vrata se mogu otvarati ručno ili električnim motorom. Njihova prednost je što dolaze u širokom izboru materijala i boja. Najčešće se izrađuju od čvrstih i pouzdanih materijala i izuzetno su bezbedna.2.

2. Segmentna garažna vrata

Segmentna garažna vrata se otvaraju vertikalno, zatim klize po tavanici garaže. Zauzimaju jako malo prostora i moguće ih je ugraditi u bilo koju garažu, bez obzira na veličinu prostora. Dobra strana segmentnih vrata je što ona mogu da sadrže još jedna tzv. pešačka vrata ili prozore.

Segmentna vrata imaju niz pogodnosti:
– izražena je prilagodljivost veličini i obliku otvora
– termička otpornost
– visok stepen zvučne izolacije
– najoptimalnije rešenje kada je reč o izgledu, konstrukciji i bezbednosti

U našoj ponudi su segmentna garažna vrata italijanskog proizvođača sa Metecno panel-segmentima debljine 40 mm i visine 500 ili 610 mm, međusobno spojenim pocinkovanim okovima. Paneli su izrađeni od kontinuirano toplo pocinkovanog čeličnog lima, debljine 0,5mm i ispunjeni su poliuretanom (PUR) koji ne sadrži HFC,CFC i HTFC jedinjenja i kao takav ima nulti uticaj na ozonski omotač. Ovi paneli takođe daju zvučnu izolaciju od 25 db i konstruisani su tako da ne postoji mogućnost uklještenja prstiju i povreda prilikom otvaranja i zatvaranja, tzv.anti-grip sistem. Naši kupci mogu da biraju boju vrata iz širokog dijapazona koji je u ponudi (bela, zlatni hrast, boja čokolade, siva…). Isto tako, moguće je izabrati motiva vrata (linijski ili kvadratni). Ovaj model sadrži dvodelnu ručicu i bravicu sa dva ključa kako bi se mogla koristiti u slučaju nestanka električne energije. Uz vrata dolaze i dva daljinska upravljača. Obezbeđen je servis i garancija od 2 godine.

garažna vrata

3. Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata su, kao što im i ime kaže, poput roletni za prozore. Ona se prilikom otvaranja smeštaju u kutiju koja je namontirana iznad samog otvora. Ova vrata ostavljaju slobodnim prostor tavanice, ali je potrebno predvideti mesto za kutiju u koju će se vrata urolati. Kada je reč o materijalima, moguć je izbor između više različitih materijala i boja, a rolo vrata mogu da budu automatizovana ili da se ručno otvaraju.

4. Bočna garažna vrata

Bočna garažna vrata rade na istom principu kao i segmentna vrata samo što je u njihovom slučaju potrebno imati slobodan levi ili desni zid uz koji će se vrata smeštati. I bočna segmentna garažna vrata mogu da se otvaraju i zatvaraju ručno ili uz pomoć električnog motora.

Javite se na 021/66 11 545,  021/66 111 45 ili 066/66 11 545, pišite nam na jassteam.ns@gmail.com ili posetite naš maloprodajni objekat u Zmaj Ognjena Vuka 20. Naš prodajni tim će u najkraćem roku odgovoriti na svaki vaš upit!